Pagalba
3700
narių
6
organizacijos
Pagalba
7000 Olandijos policininkų demonstracijomis siekė atlyginimų padidinimo
2015-09-21

NPB atstovai pasakoja, kad pats procesas prasidėjo dar 2014-aisiais. „Po ilgo periodo diskusijų, galimybių paieškų ir rezultato nebuvimo kartu su kitomis policijos profesinėmis sąjungomis šių metų kovą pradėjome imtis įvairių aktyvių protesto veiksmų. Siekėme atkreipti spaudos, visuomenės dėmesį į esamas problemas. Pavyzdžiui, vietoje baudų išrašymo pažeidėjams, juos tik įspėdavome. Kad ir kaip būtų rezultatų tokiomis priemonėmis pasiekti nepavyko“, - pasakoja NPB atstovas Hans Booij.

Profesinės sąjungos ryžosi imtis gerokai didesnių protesto akcijų, kurios sukėlė problemų tiek visuomenei, tiek vyriausybei. Po 6 mėnesių laukimo ir nė vieno tinkamo valdžios pasiūlymo profesinės sąjungos nusprendė, kad atėjo laikas didžiulei policijos pareigūnų demonstracijai, blokuojančiai kelis Vidaus reikalų ministerijos departamentus ir Parlamentą Hagoje.

7000 vyrų irmoterų, dirbančių policijoje, rugsėjo 16 d. iš įvairių šalies dalių susirinko dėl bendro tikslo – parodyti savo vieningumą ir geresnių darbo sąlygų siekį. Demonstracijos metu NPB vadovas Han Busker pabrėžė, kad valdžiai nesiimant ryžtingų sprendimų, aktyvūs pareigūnų veiksmai nesiliaus.

NPB atstovai sako, kad kol kas privalantys laukti ir stebėti, kokių veiksmų bus imtasi ir ar didžiulė demonstracija turės tam poveikį. 

 

Ar esate vienos iš NPPSS organizacijų narys?