Pagalba
3700
narių
6
organizacijos
Pagalba
2015 m. Geriausiais organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnais tapo vilniečiai
2015-04-13

Šventiniame minėjime dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis, viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis, teritorinių policijos komisariatų vadovai ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių viršininkai. 

Pareigūnus sveikino Lietuvos kriminalinės policijos veteranų asociacijos pirmininkas Jurijus Milevskis, svečiai iš Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros bei specialus renginio svečias Alvydas Sadeckas.

„Kova su organizuotu nusikalstamumu ne vien Lietuvos policijos, bet ir nacionalinis, interesas. Per pastaruosius 26 metus pasiekėme gerų rezultatų. Kasdienio, kruopštaus mūsų pareigūnų darbo dėka, buvo sutriuškinta ne viena stambi organizuota nusikalstama grupuotė. Šiandien galime didžiuotis tokių pavojingų grupuočių kaip „Smaugliai“, „Tulpiniai“, „Daškiniai“, „Daktarai“, „Lapinai“, „Agurkiniai“ likvidavimu ir tai tik dalis stambių sėkmingų tyrimų, kiekvienas kurių vertas būti atskirai paminėtas. Tačiau didžiausias mūsų turtas - pareigūnai, kuriems puikiai žinoma darbo „be darbo valandų“ prasmė ir kaina. Šiandien norėčiau prisiminti ir pasveikinti mūsų „nematomo fronto karius“, kurie dėl objektyvių priežasčių neturi galimybės dalyvauti viešuose renginiuose. Jų „akiai nematomas“ darbas yra reikšmingas indelis į matomus rezultatus“, - sveikinimo kalboje sakė Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. 

„Kiekvienais metais džiaugiamės ir didžiuojamės savo laimėjimais. Vis dedame juos į bendrą mūsų pasiekimų aruodą. Jis vis pilnėja, bet vietos jame užtenka, nes mums dar reikia nemažai nuveikti. Aiškiai žinodami priešą, būkime budrūs, drąsūs ir principingi. Niekad nepamirškim - „Finis coronat opus“ - Pabaiga vainikuoja darbą“, - sveikindamas susirinkusius, sakė renginio moderatorius LKPB viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis. 

Šiemet tradicinė šventė minima ne tik apdovanojimais, įteikiamais pareigūnams už puikią tarnybą ir nuopelnus, bet ir naująja tradicija tapsiančiu „Geriausių Lietuvos policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnų konkursu, remiamu Alvydo Sadecko“, pirmojo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos 6-ojo skyriaus (kovos su organizuotu nusikalstamumu) vadovo ir vieno iš įkūrėjų. Šiais metais konkurse triumfavo penki Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau - Vilniaus apskr. VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, sutriuškinę nusikalstamą susivienijimą.

„Šia gražia idėja siekiama paskatinti geriausius organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnus už itin reikšmingą darbą valstybės mastu ir didžiulį indėlį į visuomenės saugumą. Konkursas - puiki proga dar kartą įdėmiau pažvelgti į milžinišką kasdienį organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnų darbą, kuris dažnai lieka nepastebimas, nors nuolat pabrėžiame, koks svarbus ir reikšmingas jis yra visai Lietuvai“, - pristatydamas konkursą, sakė renginio moderatorius A. Roginskis.

Neliko nepastebėti ir kiti „Geriausių Lietuvos policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnų konkurso, remiamo Alvydo Sadecko“ dalyviai. Lietuvos kriminalinės policijos veteranų asociacijos pirmininkas Jurijus Milevskis įteikė atminimo dovanas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kurie konkursui pateikė tyrimą dėl „Rybporto“ organizuotos nusikalstamos grupuotės veiklos. LKPB vadovybė išskyrė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pristatytą tyrimą, kuriame kūrybiškai taikytų nestandartinių metodų pagalba buvo atskleista Panevėžyje veikusi organizuota nusikalstama grupuotė, gabenusi jaunuolius į užsienį vykdyti vagystes.

„Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti seniai brandintą idėją - įsteigti premiją, skirtą organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnams. Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems pareigūnams ir pasveikinti juos profesinės šventės proga. Jūs esate tikri profesionalai. Džiugu, kad šiandien Lietuvos policija turi puikius pareigūnus, priemones ir didelį norą kovoti su nusikalstamumu. Linkiu, kad visuomet būtumėte vienu žingsniu priekyje“, - sakė A. Sadeckas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro informacija

Ar esate vienos iš NPPSS organizacijų narys?